Water habituation to swimming

Zwemmen met de swimhero verloopt in verschillende fasen. Aan de hand van filmpjes zie je de werking van dit drijf- en zwemvestje. Na de eerste gewenning in het water in je eigen bad, onder de douche en op de trapjes van het zwembad (zie onze tips ‘watergewenning voor baby’s en peuters’) is het tijd om samen met jouw kindje te starten met de voorbereiding van het leren zwemmen.

Stap 1 : Watergewenning

Eerst ondersteun je je kindje en laat je hem spetteren met de beentjes en met de armpjes terwijl je je kindje een badspeelgoedje geeft zodat de focus op spelen in het water ligt. Ook voorzichtig op de rug leggen met de achterkant van het hoofdje volledig in het water en in de handjes een speelgoedje is een goede oefening. Een pijl maken, enz…

Stap 2 : Hondjesslag

Als je kindje vertrouwd is met het water, zal hij alleen beginnen bewegen in het water. Dat ziet eruit als ‘hondjesslag’ en dat is heel normaal.

Stap 3 : Drijfblokjes afbouwen buik

Dan wordt het tijd om het drijfvermogen wat af te bouwen. Je start eerst met één per één een drijfblokje uit het voorste deel van het pakje te halen. De blokjes op de rug zijn voor een volgende fase.

Stap 4 : Drijfblokjes afbouwen rug

Als laatste bouw je de drijfblokjes onderaan de rug af omdat zij er het meest voor zorgen dat de beentjes opgetild worden en de horizontale houding bevorderd wordt.

Stap 5 : Zwemlessen

De laatste stap is om wat zwemlessen te nemen en ja dat kan uiteraard ook met de Swimhero. Dit zwemvestje beoogt hetzelfde resultaat dan de eeuwenoude zwemgordel, met dit verschil dat het efficiënter werkt mbt de horizontale houding, het vestje zit beter rond het lichaam dan de gordel en de sluiting kan niet loskomen.

 

Veel spetter- en zwemplezier!