Over SwimHero

Het pinguïnpakje dat kinderen graag dragen!

SwimHero is ontstaan uit een passie voor het zwemmen; voor kinderen en voor het zwemles geven.

Want wij willen dat iedereen spetter- en zwemplezier heeft!

Uit een passie voor het zwemmen; voor kinderen en voor het zwemles geven, is de Swimhero ontstaan. 

 

Na vele jaren zwemlessen geven en ook door zelf mama te worden, stel je vast dat er nog altijd te weinig aandacht wordt besteed aan spel te integreren in het proces van leren zwemmen. Bij watergewenning hebben we daar veel oog voor maar vanaf het kindje verder evolueert in het leren zwemmen valt de ‘fun’factor vaak weg.In eerste instantie is het zo dat een baby gewend is aan water door hun verblijf in de baarmoeder. Als je baby jonger is dan 6 maanden is het begrijpelijk dat je niet naar het zwembad gaat, maar dan kan je thuis je kindje laten gewennen aan water.

Vanaf 6 maanden kan je met je baby naar het zwembad gaan, maar je kan ook thuis samen in bad gaan en onder de douche. Verdere tips vind je op deze site. Ook een boek van Tine Sleurs, “Zwemmen zonder zwembad”, kan je hierin ondersteunen.Vanaf 2 jaar is het toch echt aan te raden om regelmatig te gaan zwemmen. Springen van de kant, bellen blazen, kopje onder, zijn allemaal oefeningen die bijdragen om achteraf met zelfvertrouwen te leren zwemmen – zie verdere tips op de website. Uit die optiek werd dit zwemvestje bedacht. Een zwemhulpmiddel dat eerst helpt bij het drijven om te gewennen aan het water. Wanneer je kindje vertrouwd is met het water, zal je kindje automatisch beginnen bewegen in het water. Dit ‘survival’ zwemmen legt al een basis om sneller te leren zwemmen.

Vermits het drijfvermogen kan worden afgebouwd, kan je met dit zwempakje verder evolueren naar zwembewegingen. Om uiteindelijk te leren zwemmen met zwemjuf of zwemmeester.Speelsheid, comfort, efficiëntie zijn enkele pijlers waarop de Swimhero steunt.

De gepatenteerde Swimhero biedt kinderen het volgende:

 • De best mogelijke zwemhouding en ondersteuning in het water;
 • Gespecialiseerde, vroege ondersteuning van de natuurlijke zwemreflex van kindjes;
 • Is speels en aantrekkelijk;
 • Is een drijf-en zwemvestje in 1;
 • Het zwemvestje groeit mee want je kan het dragen van 2 tot 6 jaar;
 • De armen zijn volledig vrij, zonder belemmeringen;
 • Snel en makkelijk aan-  en uit te trekken;
 • Kind kan onafhankelijk van de toezichthoudende volwassene bewegen;
 • De triatlonstof behoudt makkelijk de lichaamswarmte van het kind;
 • De drijfblokjes kunnen dienen om de armbewegingen te oefenen;
 • De zwembroek kan onafhankelijk van het zwemvestje gedragen worden;
 • Werd onderworpen aan strenge keuringen door het INPP Marseille om de vereiste EN-norm (CE-keuring) te bekomen.

De Swimhero is een CE-gekeurd drijf- en zwempakje in één.

Voor je kindje van 2 jaar is de Swimhero een drijfmiddel vermits het geïntegreerd drijfvermogen voorzien is om te kunnen drijven op het water. Maar als je kindje vertrouwen heeft, is de idee om één per één, afhankelijk van het vertouwen in het water, de drijfblokjes weg te nemen.

Doordat drijfblokjes weggenomen worden, groeit het pakje eigenlijk mee met het kindje want voor een kindje van ongeveer 4 jaar zitten er normaal gezien veeleer enkel nog blokjes op de rug van het kind en zijn alle blokjes weg op de buik. 

Je zal zien dat je kindje horizontaler op het water komt te liggen en zelf zal moeten bewegen. Op die manier leert je kindje ‘survival’zwemmen en krijg je het effect van een blokjesgordel te dragen. De beentjes en poep van je kindje liggen horizontaler op het water wat ervoor zorgt dat de beentjes minder naar beneden hangen als in de beginfase.

Het zwempakje  zit goed en comfortabel om je kindje, is makkelijk aan- en uit te doen, ook bij een dringend toiletbezoekje in het zwembad en beschermt tegen het koude water of de zonnestralen.

De Swimhero bestaat momenteel in 1 maat die gedragen kan worden door kindjes met maat 98 tem 116 (afhankelijk van de lengte van je kindje) maw van 2 tot 6 jaar.